Tietosuojakäytäntö

1 Keräämämme tiedot

Keräämme tietoja, jotka voivat auttaa meitä parantamaan verkkosivustojamme. Joitakin tietoja pyydämme sinulta suoraan, mutta muut tiedot kerätään automaattisesti. Kaikki automaattisesti kerätyt tiedot säilytetään yhdistetyssä muodossa, eikä niitä voida käyttää sinun tunnistamiseen yksittäisenä henkilönä. Pyydämme sinulta toisinaan tietoja, jotka voivat joskus olla henkilökohtaisesti tunnistettavissa ja yksityisiä.

Näin ollen keräämämme tiedot voidaan jakaa kahteen pääluokkaan:

  1. Yhdistetyt kävijätilastot
  2. Henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevat tiedot

Emme yhdistä yhdistettyjä kävijätilastoja henkilökohtaisesti tunnistettavissa oleviin tietoihin.

Yhdistetyt kävijätilastot

Käydessäsi verkkosivustollamme keräämme automaattisesti tietokonettasi ja sen sijaintia koskevia yleisiä tietoja, sekä soveltuvin osin yleisiä tietoja verkkosivustosta, jolta tulit sivustollemme. Näitä tietoja ei voida käyttää sinun tunnistamiseen henkilönä. Näitä tietoja käytetään vain yhdistetyssä muodossa tiedoksi meille siitä, mistä kävijämme ovat tulleet, mitä he tarkastelevat ja mihin he reagoivat, sekä missä aikaa käytetään eniten.

Automaattisesti keräämämme tiedot:

  • Ensimmäisen osapuolen evästetuki (sallitko meidän asettaa evästeen tietokoneellesi)
  • Kävijätunnus (sen tuottaa eväste, jonka asetamme mahdollisuuksien mukaan tietokoneellesi)
  • Ohjaava taho (mistä tulit, esim. google.com)
  • Käynnin päivämäärä ja kellonaika
  • Alueelliset asetukset ja kieliasetukset (sen määrittämiseksi, missä maassa olet)
  • Käyttöjärjestelmä (Windows, OS X, Linux, iOS, Android jne.)
  • Selain ja selaimen versio (Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari jne.)
  • Näytön tarkkuus (1280x1024, 1024x768 jne.)
  • Javascript-tuki
  • Java-tuki
  • IP-osoite (tietokoneosoite Internetissä)
  • Katselemasi sivun otsikko
  • Katselemasi sivun URL-osoite

Henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevat tiedot

Toisinaan meidän on kerättävä sinusta henkilökohtaisemmin tunnistettavissa olevia tietoja. Jotkin verkkosivustomme alueet/osat saattavat edellyttää sinulta rekisteröitymistä voidaksesi kirjautua sisään. Saatamme kysyä sinulta esimerkiksi ikäsi ja ammattisi ymmärtääksemme paremmin käyntisi tarkoituksen ja parantaaksemme kävijäkokemustasi.

Aina kun pyydämme sinulta henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevia tietoja, joita voidaan käyttää sinun tunnistamiseen henkilönä, pyydämme sinulta suostumuksesi. Selitämme myös aina, miksi keräämme tietoja, miten keräämme niitä, miten säilytämme niitä ja miten aiomme käsitellä ja käyttää niitä.

2 Miten tietoja käytetään

Keräämme ja säilytämme henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevia tietoja ainoastaan tietojen keräysprosessin aikana ilmoitettuun tarkoitukseen. Kun lopetamme tietojesi käsittelyn ilmoitettuun tarkoitukseen, poistamme ne ja tuhoamme ne varmistaaksemme yksityisyytesi suojan.

3 Arkaluontoisten tietojen kerääminen

Emme kerää tai säilytä tällä sivustolla arkaluontoisia henkilötietoja, jotka liittyvät terveyteesi, etniseen alkuperääsi, uskonnollisiin vakaumuksiisi tai poliittisiin kantoihisi jne. Niissä harvoissa tapauksissa, joissa pyrimme keräämään muita arkaluontoisia tietoja, teemme sen tiukasti paikallisia tietosuojalakeja noudattaen.

4 Lapset ja tietosuoja

Lasten yksityisyyden suojaaminen on tärkeää. Novo Nordisk ei aio kerätä lapsilta (lapseksi määritellään alle 18-vuotias henkilö) henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevia tietoja ilman vanhemman tai laillisen huoltajan lupaa. Lasten EI pidä lähettää Novo Nordiskille henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevia tietoja ilman vanhemman tai laillisen huoltajan nimenomaista lupaa.

Tarvittaessa ohjeistamme lapsia olemaan lähettämättä henkilötietoja. Jos lapsesi on lähettänyt henkilötietoja ja haluat pyytää, että nämä tiedot poistetaan, ota meihin yhteyttä tietosuoja@novonordisk.com.

5 Miten varmistamme tietoturvan

Henkilötietoja kerätään tällä verkkosivustolla vain siinä määrin kuin se on tarpeen. Kerättyjä tietoja ei missään tapauksessa myydä kolmansille osapuolille mistään syystä.

6 Missä tietoja käsitellään?

Kaikkia keräämiämme henkilötietoja voidaan siirtää kansainvälisesti Novo Nordiskin maailmanlaajuisen organisaation sisällä. Meillä on käytössä sisäiset käytännöt, joilla varmistetaan riittävä tietosuojan taso riippumatta siitä, missä tietosi sijaitsevat Novo Nordiskin sisällä.

Lue lisää suhtautumisestamme henkilötietojen tietosuojaan.

7 Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Emme koskaan siirrä tai myy henkilökohtaisia tietoja kävijöistämme kolmannelle osapuolelle

Jaamme tietoja yleensä vain sopimuspohjaisille palveluntarjoajillemme ja neuvonantajillemme. Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa lakisääteisten velvollisuuksien noudattamiseksi, Novo Nordiskin, sen työntekijöiden ja muiden tahojen oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi tai siinä tapauksessa, että myymme tai realisoimme liiketoiminnan tai omaisuuden osia. Tällainen tietojen luovuttaminen tapahtuu tietosuojalakien mukaisesti.

8 Kävijän oikeudet

Tietosuojasääntöjen mukaan sinulla on seuraavat oikeudet. Jos haluat käyttää näitä oikeuksia, ota yhteyttä Novo Nordiskiin sähköpostitse tietosuoja@novonordisk.com.

  • Voit saada yhteenvedon siitä, mitä henkilötietoja meillä on sinusta.
  • Voit saada kopion henkilötiedoistasi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa.
  • Voit päivittää tai korjata henkilötietojasi.
  • Voit poistaa tai tuhota henkilötietojasi. 
  • Voit estää tai rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä.
  • Jos olet antanut meille suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Peruuttaminen ei vaikuta ennen suostumuksesi peruuttamista suoritetun käsittelyn laillisuuteen.
  • Voit tehdä tietosuojaviranomaiselle valituksen siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi.

Sovellettavan lain mukaan näissä oikeuksissa voi olla rajoituksia käsittelytoiminnan erityisolosuhteiden mukaan.

Jos sinulla on näihin oikeuksiin liittyviä kysymyksiä tai pyyntöjä, ota meihin yhteyttä yllä olevan sähköpostiosoitteen kautta. 

9 Evästeiden käyttö

Saat lisätietoja evästeiden käytöstä evästekäytännöstämme.

10 Oikeudelliset vastuuvapauslausekkeet

Tiedotustarkoitukset

Novo Nordiskin verkkosivustolla esitetty sisältö on esitetty ainoastaan tiedoksi. Sivusto ei tarjoa minkäänlaisia neuvoja tai suosituksia, eikä siihen tule nojautua mistään päätöksestä tai toiminnasta päätettäessä. Sinun kannattaa ottaa yhteyttä asianomaisen alan ammattineuvojiin, jos sinulla on kysyttävää jostakin sisällön osan sovellettavuudesta. Erityisesti mikään tällä sivustolla ei ole kehotus tai tarjous sijoittaa Novo Nordisk-arvopapereihin tai käydä kauppaa niillä. Lisäksi verkkosivustolla esitetään valikoituja tietoja sairauksista ja niiden hoidosta. Näitä tietoja ei ole tarkoitettu lääketieteelliseksi neuvonnaksi. Nämä tiedot eivät korvaa terveydenhuollon ammattilaisen antamia neuvoja. Jos sinulla on terveysongelmia tai epäilyjä sellaisista, sinun tulee kysyä neuvoa lääkäriltäsi tai muulta pätevältä terveydenhuollon ammattilaiselta.

Tiedot esitetään ”sellaisenaan”

Tämän sivuston tiedot esitetään ”sellaisenaan”. Novo Nordisk ei anna tai esitä mitään ilmaistuja tai epäsuoria takeita tai takuita, mukaan lukien mm. kaikki epäsuorat takuut kauppakelpoisuudesta, tiettyyn tarkoitukseen sopivuudesta tai loukkaamattomuudesta. Novo Nordisk ei anna tai esitä minkäänlaisia takeita tai takuita täydellisyydestä, paikkansapitävyydestä, ajantasaisuudesta, saatavuudesta, toimivuudesta tai sovellettavien lakien mukaisuudesta. Käyttämällä tätä verkkosivustoa hyväksyt sen riskin, että tiedot voivat olla puutteellisia tai virheellisiä tai että ne eivät välttämättä täytä tarpeitasi tai vaatimuksiasi.

Vastuuvapaus

Novo Nordisk ja sisällöntuottajamme eivät ole vastuussa mistään materiaali- tai henkilövahingoista, jotka aiheutuvat pääsystäsi tai pääsemättömyydestäsi tälle sivustolle tai tässä yhteydessä annettuihin tietoihin nojaamisestasi. Novo Nordisk kiistää kaikki vastuut, jotka koskevat suoria, epäsuoria, satunnaisia, välillisiä, rangaistuksellisia ja erityisiä tai muita vahingonkorvauksia, menetettyjä mahdollisuuksia, tulonmenetyksiä tai muita menetyksiä tai mitä tahansa muunlaisia vahingonkorvauksia. Tämä rajoitus sisältää vahingot tai mitkä tahansa virukset, jotka saattavat vaikuttaa tietokonelaitteisiisi.

Linkit muihin sivustoihin

Tämä verkkosivusto sisältää linkkejä muihin sivustoihin, joita Novo Nordisk ei omista tai hallinnoi. Huomaa, että emme ole vastuussa näiden sivustojen tietosuojakäytännöistä, eivätkä ne ole meidän hallinnassamme. Tämä tietosuojailmoitus koskee vain tällä sivustolla kerättäviä tietoja. Suosittelemme vahvasti, että luet jokaisen sellaisen sivuston tietosuojailmoitukset, jolla käyt ja joka kerää henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevia tietoja.

Sivustot, jotka linkittyvät meihin

Novo Nordisk ei ole hyväksynyt Novo Nordiskin sivustoille linkittäviä sivustoja. Novo Nordisk ei ole vastuussa tämänkaltaisten sivustojen sisällöstä tai sellaisten tietojen hallinnasta, joita käyttäjät voivat antaa näille sivustoille.

Muutokset

Novo Nordisk pidättää oikeuden muuttaa, muokata, korvata tai poistaa mitä tahansa sivuston sisältöä tai rajoittaa pääsyä tälle sivustolle tai lopettaa sivuston jakelun milloin tahansa ja oman harkintansa mukaan.

Tekijänoikeus ja sisältöjen käyttö

Tämän verkkosivuston sisällöt ovat Novo Nordiskin omaisuutta, ja niitä suojaavat tekijänoikeuslait. Tällä sivustolla näytetyt tavaramerkit, palvelumerkit, tuotenimet, logot ja tuotteet on suojattu maailmanlaajuisesti, eikä mitään niistä saa käyttää ilman Novo Nordiskin etukäteen antamaa kirjallista lupaa. Voit ladata vapaasti tämän verkkosivuston sisältöä, kuitenkin vain henkilökohtaiseen ja ei-kaupalliseen käyttöön. Sisältöjen muuttaminen tai muu toisintaminen ei ole sallittua. Sisältöjä ei saa kopioida tai käyttää millään muulla tavalla.

Kysymysten ja kommenttien käyttö

Kaikki kysymykset, kommentit, ehdotukset tai muu viestintä, mukaan lukien kaikki ideat, keksinnöt, käsitteet, tekniikat tai osaaminen, joita voit lähettää tälle sivustolle tai muutoin Novo Nordiskille, sähköisesti tai muilla keinoin, ovat ei-luottamuksellisia, ja niistä tulee Novo Nordiskin omaisuutta, jolloin Novo Nordisk voi käyttää niitä millä tahansa tavalla ja mihin tahansa tarkoituksiin, mukaan lukien tavaroiden tai palvelujen kehittäminen, valmistaminen ja/tai markkinointi.

Sovellettava lainsäädäntö

Tämän verkkosivuston ja sen sisällön käyttöoikeuksia ja käyttöäsi säädellään ja tulkitaan Suomen lainsäädännön mukaisesti.

11 Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojasta, evästeistä ja vastuuvapauslausekkeesta, jos haluat saada tarkempia tietoja säilyttämistämme henkilötiedoistasi tai jos sinulla on Novo Nordiskin toteuttamaa henkilötietojesi käyttöä koskevia huolenaiheita, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse tietosuoja@novonordisk.com.