Go to the page content

Cookie (Süti) Irányelv

1. Mi a cookie (süti)?

A cookie egy olyan információ fájl, amelyet a meglátogatott weboldal szervere helyez el a felhasználó számítógépének böngészőjében vagy mobil eszközén. A cookie olyan egyedi kódot tartalmaz, amely a Novo Nordisk számára lehetővé teszi, hogy felismerje a felhasználó böngészőjét a weboldal látogatása során (ún. „munkameneti/átmeneti” cookie), vagy később, a megismételt látogatások alkalmával (ún. „tárolt/állandó” cookie). Minden cookie egyedi az Ön böngészőjében. A sütiket az Ön által meglátogatott weboldal szervere vagy a weboldallal együttműködő partnerek úgynevezett „harmadik fél sütiket” helyezhetnek el.

A cookie-k általában megkönnyítik és gyorsabbá teszik a felhasználó és a weboldal közötti interakciót, és segítik a felhasználót a weboldal különböző részei közötti navigálásban. A cookie-k arra is használhatók, hogy a weboldal tartalma relevánsabb legyen a felhasználó számára, és hogy a felhasználó ízléséhez és igényeihez lehessen azt igazítani.

2. Cookie-k használata a diabeteszhogyantovabb.hu weboldalon

2.1 A weboldal tulajdonosa:

Novo Nordisk Hungária Kft.
1117 Budapest
Buda-part tér 2.
Email: info@novonordisk.hu
Tel.: +36 1 325 9161

A Novo Nordisk cookie-k használatával javítja a weboldal funkcionalitását az Ön preferenciáinak tárolásával. A diabeteszhogyantovabb.hu weboldalon a Novo Nordisk szükséges cookie-kat, funkcionális/preferencia cookie-kat, statisztikai cookie-kat és marketing cookie-kat használ.

2.2 Szükséges cookie-k

Ezek a cookie-k a weboldal felkereséséhez és bizonyos részek használatához szükségesek. Ha elutasítja ezeket a cookie-kat, a weboldal bizonyos funkciói nem működnek megfelelően.

2.3 Funkcionális/preferencia cookie-k

A funkcionális/preferencia cookie-k olyan cookie-k, amelyek megkönnyítik a weboldal működését, és élvezetesebbé teszik azt a felhasználók számára. Személyre szabottabb böngészési élményt biztosítanak. Például: azok a cookie-k, amelyek eltárolják a beállított nyelvet.

2.4 Analitikai/statisztikai cookie-k

Analitikai cookie-kat használunk információk gyűjtésére a weboldalunk használatáról, azzal a céllal, hogy a tartalmat javítsuk, azt a felhasználók igényeihez igazítsuk, és a kiszolgálás színvonalát növeljük.

2.5 Marketing cookie-k

Ezeket a cookie-kat arra használjuk, hogy személyre szabott és relevánsabb hirdetéseket (ide nem értve a gyógyszerhirdetéseket) kínáljunk Önnek, továbbá annak meghatározására, hogy egy adott hirdetés hányszor jelent meg, valamint egy adott hirdetési kampány hatékonyságának kiszámításához, a korábbi látogatások adatainak nyomon követéséhez és az összegyűjtött adatok megosztásához az érintett harmadik felekkel, például a hirdetőkkel. Ezek a weboldalon harmadik felek által kerülnek elhelyezésre és használatra az Ön eszközén.

2.6

A statisztikai, funkcionális és marketing cookie-k használatához a diabeteszhogyantovabb.hu weboldalon a felhasználó hozzájárulása szükséges. A felhasználó bármikor visszavonhatja a cookie-k használatára vonatkozó hozzájárulását. A cookie-k kezeléséről és a cookie-k törléséről a jelen Cookie Irányelv 5. szakaszában olvashat.

3. Harmadik féltől származó cookie-k

3.1

A Novo Nordisk használhat harmadik féltől származó cookie-kat, ezek olyan cookie-k, amelyeket harmadik fél helyez el a felhasználó böngészőjében, amely fél nem a Novo Nordisk. A harmadik féltől származó cookie-kkal összegyűjtött adatok nem állnak a Novo Nordisk rendelkezésére, azokat csak a harmadik fél gyűjtheti és használja fel saját céljára. A Novo Nordisk például beágyazhat képeket és videókat olyan webhelyekről, mint a YouTube. Ennek eredményeként, amikor Ön meglátogat egy másik weboldal által beágyazott tartalommal rendelkező Novo Nordisk weboldalt, akkor ennek a weboldalnak a cookie-jait is megkaphatja. A Novo Nordisk nem ellenőrzi ezen cookie-k terjesztését. Kérjük, ellenőrizze az adott harmadik fél weboldalát a cookie-k használatával kapcsolatos további információért.

3.2

Weboldalaink beágyazott „megosztás” gombokat használnak annak érdekében, hogy a felhasználók számos népszerű közösségi oldalon keresztül egyszerűen megoszthassák az információt barátaikkal. Ezek a weboldalak beállíthatnak egy adott cookie-t, amikor Ön bejelentkezik a szolgáltatásba. A Novo Nordisk nem ellenőrzi ezen cookie-k terjesztését, kérjük, ellenőrizze az adott harmadik fél weboldalát a cookie-k használatával kapcsolatos további információért.

4. A weboldalainkon használt cookie-k

A Novo Nordisk a diabeteszhogyantovabb.hu weboldalon részletesen leírt cookie-kat használja a cookie banner-on (szalagon). A cookie banner-on információ található a cookie nevéről, a cookie beállítójáról, valamint tartalmazza a cookie leírását és lejáratát.

5. Cookie-k kezelése

5.1

Önnek jeleznie kell, ha engedélyezi a cookie-k elhelyezését az eszközén, vagy letiltja bizonyos típusú cookie-k használatát. Előfordulhat, hogy a weboldal néhány funkciója nem működik, vagy nem tudja használni a weboldal valamely szolgáltatását, amennyiben nem fogadja el bizonyos cookie-k használatát.

5.2

Ha korlátozni vagy blokkolni szeretné a cookie-k használatát, akkor a weboldalon található cookie banneren (szalagon) keresztül meg kell jelölnie preferenciáit. A cookie-k használatát a böngészője beállításaival is korlátozhatja. A böngésző Help (Súgó) menüje leírja ennek módját.

5.3

Alternatív megoldásként felkeresheti a www.aboutcookies.org weboldalt, amely átfogó információt tartalmaz arról, hogyan lehet különféle böngészőkben a beállításokat elvégezni. Részletes információt talál itt arról, hogyan lehet letörölni a cookie-kat a számítógépről, valamint további általános információt a cookie-król. A mobiltelefon vonatkozásában a fentiekkel kapcsolatos információt a telefon útmutatójában talál.

5.4

Felhívjuk figyelmét, hogy a cookie-k korlátozása befolyásolhatja a Diabeteswhatsnext.com honlap funkcionalitását.

6. Adatvédelem

6.1

Amikor Ön a weboldalunkra látogat, automatikusan összegyűjtjük az általános információkat a számítógépéről és annak helyzetéről, valamint arról a webhelyről, ahonnan Ön érkezett, amennyiben az alkalmazandó. Ez az információ nem használható fel az Ön, mint egyén azonosítására. Ezt az információt csak összesített formában használjuk arra, hogy értesüljünk arról, hogy a felhasználók honnan érkeznek, mit néznek meg és mit tesznek, valamint hol töltik el a legtöbb időt a weboldalon.

6.1.1

Amennyiben bármilyen azonosításra alkalmas személyes adatot kérünk Öntől, amely felhasználható az Ön, mint egyén azonosítására, az Ön hozzájárulását kérjük, és mindig magyarázatot adunk arra vonatkozóan, hogy miért gyűjtjük az információkat, hogyan gyűjtjük azokat, hogyan tároljuk, és hogyan tervezzük azok kezelését és felhasználását.

6.1.2

Kizárólag a gyűjtési folyamat során megállapított célokra gyűjtünk és tárolunk azonosításra alkalmas személyes adatokat. Amikor befejezzük az Ön adatainak a megadott cél(ok)ra történő kezelését, adatait töröljük és megsemmisítjük az Ön adatai védelmének biztosítása érdekében.

6.1.3

Bizonyos adatot cookie-k segítségével gyűjtünk, a jogos érdekeink alapján és weboldalunk és az Ön felhasználói élménye fejlesztése, weboldalunk statisztikai céljai, weboldalunk funkcionális céljainak felhasználása és weboldalunk marketing célú felhasználásának optimalizálása érdekében.

6.1.4

A Novo Nordisk, minden egyes cookie típus esetében, amellyel meghatározott célokra gyűjtöttek személyes adatot, csak azon konkrét célokra fogja felhasználni a cookie-k segítségével gyűjtött személyes adatot, amelyekhez Ön hozzájárult a cookie banner-ban.

6.1.5

Minden személyes adatát bizalmasan kezeljük, és csak a fentiekben meghatározott céloknak megfelelően kerülnek felhasználásra.

6.1.6

A Novo Nordisk igénybe vehet harmadik fél szolgáltatót, aki megismerheti és kezelheti az Ön személyes adatait, és továbbíthatja az Ön személyes adatait más Novo Nordisk csoport tagja számára.

6.1.7

Amennyiben egy harmadik fél szolgáltatója kezeli az Ön személyes adatait az EU-n / EGT-n kívül, vagy az EU Bizottság Általános Szerződéses Záradéka alapján történik, és az EU / EGT-n kívüli Novo Nordisk csoport más szervezeteinek történő átruházás a Novo Nordisk Kötelező Vállalati Szabályain alapul, amely itt olvasható.

6.1.8

Az adatvédelmi rendelkezések alapján Ön a következő jogokkal rendelkezik. Ezen jogok gyakorlása érdekében, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Novo Nordisk-kal a privacy@novonordisk.com e-mail címen keresztül.

  • Áttekintést kaphat arról, hogy milyen személyes adatokkal rendelkezünk Önről;
  • Személyes adatairól másolatot kaphat strukturált, általánosan használt és géppel írt olvasható formátumban;
  • Személyes adatai frissítését vagy korrekcióját kérheti;
  • Személyes adatai törlését vagy megsemmisítését kérheti;
  • Személyes adatai kezelésének befejezését vagy korlátozását kérheti;
  • Amennyiben személyes adatai kezeléséhez hozzájárult, bármikor visszavonhatja hozzájárulását. Az Ön hozzájárulásának visszavonása nem befolyásolja a visszavonást megelőző személyes adatkezelés jogszerűségét;
  • Panaszt nyújthat be a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (székhely: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., Telefon: +36 (1) 391 1400, E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: www.naih.hu) vagy a bírói út igénybevétele esetén a pert a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes bíróság előtt megindítani.

Az alkalmazandó jog szerint, az adatkezelési tevékenység körülményeitől függően ezen jogokra vonatkozó korlátozások lehetnek hatályban. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az 2. pontban leírtak szerint, amennyiben ezen jogaival összefüggésben bármilyen kérdése van.